Agenten bedreigd en deuk in politieauto getrapt

maandag 4 april 2016

Veghel - De politie hield zondag 3 april twee mannen uit Veghel in hun woonplaats aan. Dit nadat één van hen weigerde om een politiebevel op te volgen en de ander een agent met de dood bedreigde en een deuk in een politieauto schopte.

Bij de politie kwam zondag aan het eind van de middag een melding van overlast binnen bij een park aan de Zuidergaard in Veghel. Agenten gingen ter plaatse poolshoogte nemen en zagen diverse auto’s op een groenstrook geparkeerd staan, in een zone waar geen auto’s mogen rijden. Ze spraken de groep jongeren, die op een bankje zat, hierop aan en gaven aan dat de eigenaren een bekeuring kregen hiervoor en dat ze vervolgens moesten vertrekken. Een 21-jarige inwoner van Veghel weigerde om te vertrekken en werd na diverse waarschuwingen rond 17.15 uur onder verzet aangehouden. Een 19-jarige verdachte uit Veghel bemoeide zich met de aanhoudingen, trapte een deuk in de wielkast van een politieauto en bedreigde de agenten met de dood. Ook hij is hierop aangehouden. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiemedewerkers hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Lees meer over geweld tegenover politie en hulpverleners op www.politie.nl onder "thema's" vindt u het thema "Geweld tegen politie en hulpverleners".

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uden | 112 alarmeringen Uden | Goedkoop Tanken in Uden | Supermarkten in Uden | Weerbericht Uden