Voorkom ongewenst bezoek tijdens Oud en Nieuw

dinsdag 30 december 2014

Zeeland-West-Brabant - De jaarwisseling vieren we vaak met familie, vrienden of kennissen. Om twaalf uur gaan we massaal de straat op om vuurwerk af te steken. Een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt?

Op 31 december 2013 en 1 januari 2014 werd in het gebied van depolitie Zeeland-West-Brabant in 88 woningen ingebroken (31-12: 62x en 01-01:26x). Het meest werd ingebroken in Tilburg (24x). Bijna honderd bewoners troffenbij thuiskomst de woning opengebroken aan. Het huis was doorzocht, diversespullen gestolen. Het is verschrikkelijk dat er iemand bij je thuis is geweesten aan je spullen heeft gezeten. De politie weet hoe ingrijpend eenwoninginbraak is. Niet voor niets zet ze alles op alles om juist deze misdadenop te lossen en de daders te pakken. Maar het is belangrijk dat u zelf ookmaatregelen treft!

Maak afspraken

Viert u de Jaarwisseling niet thuis of bent u op Nieuwjaarsdagafwezig? Vraag uw buren om uw huis extra in de gaten te houden en geef aan hoeof waar u te bereiken bent.

Bewoonde indruk

Geef uw woning een bewoonde indruk: laat in en om het huislampen branden en doe de gordijnen dicht. En uiteraard: sluit ramen en deurenvan uw woning goed af.

Whatsapp

Steeds meer buurtbewoners vormen Whatsapp-groepen en informerenelkaar razendsnel als sprake is van een verdachte situatie en bellen direct 112.Is er in uw omgeving ook een whatsapp-groep, meld u dan aan!

Verdachte situatie? Bel 112

Natuurlijk let de politie tijdens deze dagen ook op vreemde enverdachte situaties. Maar de politie kan ook uw ogen en oren goed gebruiken.Hoort u of ziet u iets ongewoons? Bijvoorbeeld een persoon die op de uitkijkstaat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraakvoorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.

Veilige Jaarwisseling

De politie Zeeland-West-Brabant wenst u een veiligeJaarwisseling.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uden | 112 alarmeringen Uden | Goedkoop Tanken in Uden | Supermarkten in Uden | Weerbericht Uden