Politie zoekt getuigen overval

maandag 5 december 2016

Loosbroek - De politie is op zoek naar de daders van een overval op een woning aan de Voorstraat in Loosbroek zondagavond 4 december. Rond 23.00 uur drongen twee gemaskerde mannen de woning binnen en bedreigden de bewoner en zijn vrouw met een vuurwapen gelijkend voorwerp. De bewoners werden door de mannen mishandeld en vastgebonden. De daders gingen er daarna vandoor met geld en sieraden.

De slachtoffers wisten zichzelf te bevrijden en alarmeerden de politie. De man en vrouw zijn naar het ziekenhuis gebracht. De man liep letsel op aan zijn hoofd, de vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een van de daders was ongeveer 1.70m groot, de andere dader was iets groter. Beiden spraken Nederlands. Getuigen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Voorstraat kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844. Dat kan ook anoniem op 0800-7000.

Hoe te handelen bij een overval?

Mocht u slachtoffer worden van een woningoverval, dan is het verstandig om de overvaller niet tegen te werken. Het gaat immers om uw veiligheid. Het is beter om het signalement van de dader(s) in u op te nemen en wanneer de gelegenheid daar is dit direct op te schrijven. Een goed signalement kan de politie helpen de dader te achterhalen. De politie adviseert ook voor woningovervallen het RAAK-principe: Rustig blijven, Aanvaarden, Afgeven van geld of goed en Kijken. Bel zodra het kan 112. Hebt u professionele hulp nodig? Neem dan contact op met Slachtofferhulp. Meer informatie en tips bij overvallen: https://www.politie.nl/themas/woningoverval.html

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uden | 112 alarmeringen Uden | Goedkoop Tanken in Uden | Supermarkten in Uden | Weerbericht Uden