Bejaarden slachtoffer babbeltruc

zaterdag 9 september 2017

Veghel - Oplichters hebben op donderdag 7 september rond 16.00 uur met een babbeltruc toegeslagen bij een appartement aan De Kempen in Veghel. Er werd een klein geldbedrag buitgemaakt. De politie is op zoek naar deze twee oplichters.

Met het smoesje dat er boven het appartement een lekkage zou zijn en er echt even binnengekeken moest worden, kregen de twee mannen toegang tot het appartement. De twee zijn ervandoor gegaan met een klein geldbedrag. 

Was u gisteren in de buurt van de appartementen aan De Kempen en heeft u iets gezien of gehoord dat met deze oplichting te maken kan hebben, neemt u dan contact op met de politie via 0900 88 44. Anoniem kunt u tips doorgeven op 0800 7000.

De politie adviseert om niet in te gaan op telefonische vragen over uw bankgegevens. Ook raadt de politie af om aan de deur te pinnen voor portokosten voor een pakketje. Geef in geen enkel geval uw bankpas of pincode af. Ook niet als iemand van de ‘bank’ of de ‘politie’ belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Die code is namelijk alleen voor u.

Mocht er iemand bij u aan de deur staan en u vertrouwt zijn of haar verhaal niet, bel dan direct de politie via het alarmnummer 112. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen er uitzagen die bij u aan de deur stonden en noteer eventueel een kenteken. Op die manier helpt u de politie om daders van babbeltrucs aan te kunnen houden.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uden | 112 alarmeringen Uden | Goedkoop Tanken in Uden | Supermarkten in Uden | Weerbericht Uden